bookings

Melkweg 4. September, 21.00 doors open

The Island Sessions / CD presentatie

De band Hotel presenteert vanavond het nieuwe album The Island Sessions. Met de grote bezetting, markante muzikanten en charismatische zanger staat De band Hotel voor een energieke avond.Deze live-ervaring heeft de band goed weten te vangen op het nieuwe album: alle nummers zijn ‘live’, oftewel door vrijwel de hele band tegelijkertijd, ingespeeld in de studio.
Het nieuwe album The Island Sessions is ontstaan tijdens verschillende bijeenkomsten die plaatsvonden op het Amsterdamse vuurtoreneiland in het IJsselmeer. Kampvuur, drankgelach, lange gesprekken en muziek maken!

Ook de stormen des levens hebben de leden van De band Hotel de afgelopen jaren niet onberoerd gelaten en dat is terug te horen in de teksten. Onder andere odes aan de liefde in ‘Esa Mujer’, (die ene vrouw die je leven deed veranderen) en het verdriet van het verlies daarvan in ‘Futura ex’, ‘Selling dreams’ en ‘Amor’; maar ook protestsongs met onderwerpen als racisme en milieu in ‘White lies’ en ‘Maffia’.


Zwaar op de hand wordt het echter nergens: luister maar naar de hilarische invulling van de Babelonische spraakverwarring die vaak heerst binnen de band, waarbij er zes talen in één nummer gebruikt worden “…ik wil wel met je praten maar ik kan je niet verstaan”. Kortom: een breed album en een mooi tijdsdocument.

back

logo